Projecten HerwonnenAllure

Gosewijnstraat 12

De Jacoba – villa ligt omstreeks 1900 evenals de omgeving van het station Valkenburg op het grondgebied van de gemeente Hulsberg. Daarom worden ook alle dopen, trouwen en overlijdens in de 19e eeuw aangegeven in Hulsberg. Hieraan komt een einde als in 1940 de Emmaberg tot de spoorlijn aan Valkenburg wordt toegewezen. De grondstukken liggen op de kaart in sectie D van Hulsberg.


Villa Valkenhorst

Tussen de eclectische villa’s van eind 19e / begin 20e eeuw bouwde ondernemer Jan Huynen zo’n 60 jaar geleden een voor die tijd modern woonhuis op een ruim perceel: Villa Valkenhorst. Huynen was een van de grondleggers van de TEFAF en het MECC en is initiator van ingenieuze duurzaamheid projecten. Duurzaamheid is ook het sleutelwoord van de transformatie die de villa in 2021 onderging. Het ruim bemeten pand is volledig gerenoveerd en up-to-date gemaakt en biedt ruimte aan nieuwe bedrijven die zich in Valkenburg vestigen.


Villa Jacoba

Deze villa aan de Kloosterweg in Valkenburg is een rijksmonument, want het is een prachtig bewaard voorbeeld van de gotische architectuur.

In 1825 door de Maastrichtse bankiersfamilie Tielens volledig uit mergel gebouwd en de afgelopen jaren minutieus gerestaureerd door de huidige bewoners. Geheel in stijl zijn op het parkachtige terrein ook een garage en een zorgwoning gerealiseerd.


Zorgwoning Casa Caselli

Casa Caselli is een zorgwoning die is gerealiseerd in de parkachtige tuin van Villa Jacoba.

Vanzelfsprekend moest deze zoveel mogelijk ‘wegvallen’ in het tuinontwerp en ook moest het ontwerp en het materiaalgebruik in balans zijn met de allure van de villa.


Gastrobar Maastricht Airport

“GASTROBAR ★ №44 is een spannende nieuwe horecazaak op Maastricht Aachen Airport. Pal naast de landingsbaan. De naam verwijst naar Yankee 44, de ‘airstrip’ die onze Amerikaanse bevrijders hier aanlegden. Het begin van onze luchthaven. GASTROBAR NO. 44 is een hommage aan de vrijheid en kijkt uit op de luchthaven die Limburg vleugels geeft. Het is vooral ook een lekkere plek. 


Stationsplein 5 Sittard

Van maandag 4 oktober tot en met 22 september vinden er werkzaamheden plaats op het en in de omgeving van het Stationsplein in Sittard. De tegels en klinkers liggen volgens de gemeente Sittard-Geleen op veel plekken los en scheef. Dat levert onveilige situaties op en het ziet er niet fraai uit. Het opnieuw leggen van de bestrating zorgt ook voor een betere afwatering, waardoor de klinkers in de toekomst beter op hun plek blijven. Tevens wordt bij deze werkzaamheden gezorgd voor betere passeermogelijkheden.


Nieuwbouw kerkweg 60

Met genoegen bieden wij u een prachtige vrijstaande huurwoning met riante aanbouw aan, gelegen te Puth aan de Kerkweg 60 in de gemeente Schinnen. De woning is zeer modern, ruim en van vele gemakken voorzien. In de tuin is er een fraai zwembad met hydrodeck aangelegd met daaromheen een hardstenen terras. De lichte woning heeft drie woonlagen en een grote kelder, de zolder is ruim en door zijn keurige afwerking op een multifunctionele wijze bij de woning te betrekken. Ook beschikt de woning over een dubbele garage met berging en een compleet alarmsysteem .


Rijksweg Zuid 16 Oirsbeek

Een voormalig inmiddels leegstaande 
Rabobank vestiging omgebouwd tot praktijk / kantoor ruimte waar vier bedrijven zijn gehuisvest en een ruim appartement op de 1e verdieping. Op de begane grond zijn gevestigd een fysiotherapeut, schoonheidsspecialiste, een licentie specialist en op de eerste verdieping een juridisch advieskantoor alwaar ook een ruim appartement is gesitueerd. 


Muziekstudio – Kerkweg 64 Puth

Als bevlogen zangeres vond Stella het lastig om wekelijks te repeteren waar de hele band eerst nog alles naar binnen moest slepen en opbouwen. Als je een ruimte voor 2,5 uur had gehuurd was er al snel een half uur voorbij eer je kon beginnen.

Dit moest anders dacht ze. Ze wilde een plek waar de meeste spullen al klaar stonden als je binnenkomt. Het bleek dat vele collega muzikanten er ook zo overdachten. Het plan voor een nieuw studio/repetitie concept was geboren. 


Garage Kloosterweg

Een prachtige nieuwbouw garage gerealiseerd aan de kloosterweg. Van niets, naar een prachtige plaats om je auto te parkeren zonder dat het afbreuk doet aan de omgeving en de gebouwd eromheen.


Broekhem 52-54 Valkenburg

Met de karakteristieke ronde entree, de hardstenen raamomlijstingen en de parkachtige tuin is deze villa een prachtig voorbeeld van de grandeur van de Valkenburgse fin de siècle.

Rond 1900 werd ons mergelstadje ontdekt als aangename woonlocatie en verrezen er -met name in Broekhem- tal van bijzondere villa’s, soms voorzien van romantische erkers en torentjes. Deze villa past in dat rijtje, maar dan wel met een geheel eigen signatuur: robuust, royaal en een tikje eigenwijs.


Projecten in uitvoering

Op de Veij 18

Walravenstraat 6

Met dit project is een compleet nieuwe look gegeven aan drie woningen op de Walravenstraat te Valkenburg. De gebouwen zijn zowel van binnen als buiten gerevitaliseerd door ons specialistische team. Weer een parel om trots op te zijn!