Skip to main content
 

Onze aanpak

Onze Missie

Vooral -maar niet uitsluitend- in Valkenburg investeren wij in bijzondere panden die een nieuwe impuls kunnen gebruiken. Panden die karakteristiek zijn voor de plaatselijke omgeving geven wij hun oude luister terug, zoveel mogelijk gebruikmakend van historische bouwmaterialen. Herwonnen Allure voorziet deze panden zo nodig van een nieuwe bestemming, waardoor ze weer toekomstbestendig zijn en daarmee leveren wij een bijdrage aan de versteking van de economische structuur van de plaats en de regio. We revitaliseren, verduurzamen en herbestemmen onroerend goed dat geen functie meer heeft in de huidige staat.

Visie

In deze zeer dynamische markt is het tekort aan goede, duurzame en comfortabele woningen nog nooit zo groot geweest. Er ligt vanuit de overheid een enorme focus op nieuwbouw en waar mogelijk verduurzaming van het bestaande woning volume. Echter in elke regio ligt relatief veel leegstaand onroerend goed dat in de huidige bestemming en/of staat van onderhoud geen bestemming meer heeft. Herwonnen Allure anticipeert hierop door deze objecten op te sporen, de mogelijkheden te onderzoeken en het object te herbestemmen, te verduurzamen en volledig te revitaliseren. Een aanpak die uniek is in deze onroerend goed markt, en dus voor onze toekomstige gebruikers. Volledig vrij van fossiele verbranding voor het verwarmen, daar waar mogelijk extra isolatie met natuurlijke daken en bodem infiltratie van hemelwater. Opwekking en opslag van energie.

Strategie

Herwonnen Allure concentreert zich voornamelijk op leegstaand onroerend goed. Deze objecten variëren van oude zakelijke panden tot leegstaande woonhuizen veelal van grootvolume of een combinatie van die twee.

We onderscheiden de onroerendgoedmarkt grofweg in twee markgroepen. De (1) reguliere bouwbedrijven die in opdracht bouwen en (2) de beleggingsinstituten die zich concentreren op het aankopen van bestaande woningen om die vervolgens te verhuren. Herwonnen Allure concentreert zich uitsluitend op leegstaand en vervallen onroerend goed.

We ontwikkelen, introduceren nieuwe technologieën en revitaliseren met een gebalanceerde combinatie tussen bewezen authentieke bouwprocessen en innovatieve materialen en installaties.

Ambitie

Wij streven in onze regio naar markleiderschap in dit segment en proberen een inspirator en aanjager te zijn voor andere regio’s. Het renoveren van karakteristieke panden is op zichzelf al een uitdaging die passie vergt, doorzettingsvermogen en gevoel voor smaak. Maar daarmee ben je er nog niet. Als zo’n pand na een uitvoerige renovatie weer staat te stalen in het zonnetje, is het nog steeds een lege huls. Een pand gaat pas echt weer leven als het weer wordt gebruikt als woning of door een bedrijf. Pas dan krijgt het de oude allure weer terug. Dus naast bouwkundige uitdagingen is er ook ondernemerschap gewenst. Hoe krijgen we de zaak weer aan het draaien? Want herbestemming levert natuurlijk helemaal toegevoegde waarde op voor onze regio. Niet alleen een mooie buitenkant, maar ook een extra impuls voor de plaatselijke economie.

Cultuur

Het Herwonnen Allure team bestaat uit gedreven mensen die creatief denken en met onverwachte no-nonsens oplossingen komen. De kracht van onze onderneming zit in onze passie, flexibiliteit, kennis & kunde en efficiëntie. Wij staan voor persoonlijk contact, duidelijkheid en professionaliteit in alles wat we doen.

Valkenburg

Valkenburg bevindt zich middenin een dubbele revitaliseringsfase. Ruim 100 jaar geleden beleefde het fraai gelegen mergelstadje een ongekende eerste bloeiperiode als toeristenplaats voor aan de happy few die zich destijds een vakantie konden veroorloven.

In die periode verrezen en talloze hotels en werden er talloze villa’s gebouwd door mensen die zich er wilden vestigen. 10 jaar geleden maakte Valkenburg de keuze om zich meer te richten op het kwaliteitstoerisme. Het centrum kreeg een enorme upgrade en Valkenburg profileert zich als wieler-, kerst- en winkelstad.

Recentelijk wordt volop ingezet ook het thema vestingstad aan dat profiel toe te voegen. Het behoeft geen betoog dat het verschaffen van een nieuwe toekomst voor karakteristieke panden grote toegevoegde waarde heeft voor deze eerste revitaliseringsfase waarin Valkenburg zich bevindt.

In 2020 werd door Covid-19 de eenzijdige economische structuur van Valkenburg pijnlijk duidelijk. Toerisme en recreatie zijn de kurk waarop Valkenburg drijft. Deze sector is goed voor naar schatting 75% van de lokale economie en dat maakt Valkenburg kwetsbaar.

Het diversifiëren van de economie is daarom een -zeer recente- tweede ambitie. Ook hier kunnen wij een bijdrage leveren door onze panden een bij die ambitie passende nieuwe bestemming te geven.

Illustratie

In 1887, tijdens de bouw van het Centraal Station te Amsterdam en twee jaar na de opening van het Rijksmuseum, komt architect Pierre Cuypers naar Valkenburg om uit te rusten. Hij geniet met volle teugen van “de prachtige natuur in de omgeving, de mogelijkheid tot het maken van lange wandelingen en de rust die daarvan uitgaat”.

Valkenburg bevalt, want Cuypers keert regelmatig terug en koopt er zelfs een huis. Kennelijk nodigt het Heuvelland uit tot ontspanning en tot inspanning, want Cuypers realiseert in ook een aantal projecten in het mergelstadje, zoals het Openluchttheater, de Romeinse Katakomben, het Parkhotel en de restauratie van Kasteel Schaloen.