Verduurzaming van onze revitalisatie projecten

Onze methoden

Wij verduurzamen onze projecten onder andere met de volgende oplossingen:

Warmtepomp

Bij de realisatie projecten van HerwonnenAllure staat duurzaamheid voorop. Om het gebouw energiezuinig te maken, installeren wij geavanceerde warmtepomp-systemen. Hiermee benutten wij de in de natuur aanwezige warmte om een gebouw te verwarmen. Dit bespaart niet alleen in kosten, maar helpt ook mee om uitputting van natuurlijke energiebronnen te verminderen. Op deze pagina lees je over de verschillende systemen die wij gebruiken voor het verduurzamen van onze bouwprojecten.

Groene Sedem daken

We kunnen er haast niet meer omheen; de vele voordelen en positieve effecten van een groendak op zowel mens als dier. Het werken en leven in een groene omgeving heeft een ontspannende werking en zorgt voor minder stress en meer rust door haar natuurlijke uitstraling.

Maar een groene omgeving verhoogt ook de biodiversiteit en creëert een leefomgeving voor kleine plant- en diersoorten zoals insecten, bijen en vlinders en levert een hoge isolatiewaarde op hetgeen direct merkbaar is in het energie verbruik.


Onze projecten

Binnen de contouren van de vroegere stadsmuren en langs de Geul bevinden zich tientallen karakteristieke stadspanden. Aan de wegen die toegang bieden tot het centrum van Valkenburg worden tijdens de eerste toeristische bloei talloze villa’s gebouwd. Deze zijn te vinden aan de Plenkert, de Neerhem, de Nieuweweg, de Geneindestraat en Broekhem.

Wij hebben diverse projecten zowel in het historische stadscentrum als net daarbuiten zoals:

Het projectteam

John Jansen | Strategie & Explotatie

Stella Jansen | Interieur Design

Jac Hendrix | Architect

Jos Wagemans | Project Management

Jan van Wingerde | Swan Real Estate

Jaak Vanderhoydonks – Anresto historische bouwmaterialen

Het bouwteam

De bouwers