Visum Nieuw-Zeeland (NZeTA)

Visum Nieuw-Zeeland (NZeTA) voor vakantie of zakelijke reis

Visumvrij reizen naar Nieuw-Zeeland is niet meer mogelijk sinds 1 oktober 2019. Zakelijke reizigers en toeristen uit Nederland en België zijn verplicht om online een NZeTA aan te vragen. Dit is een ander type visum dan het reguliere visum voor Nieuw-Zeeland en kost € 59,95 per persoon. Het aanvragen van een regulier visum hiermee niet meer nodig.


Samenvatting visum Nieuw-Zeeland


Navigeer over de pagina


Corona maatregelen voor Nieuw Zeeland.

Uitleg over NZeTA visum Nieuw-Zeeland

NZeTA staat voor New Zealand Electronic Travel Authority. Dit is een systeem dat beslist voor reizigers die onder het Visa Waiver programma (VWP) vallen, of het mogelijk is naar Nieuw-Zeeland te reizen. U kunt 2 jaar lang gebruik maken van het NZeTA, tenzij uw paspoort binnen deze twee jaar verloopt. Er zijn in total 68 landen waarvan burgers vallen onder dit VWP. Dit geldt ook voor reizigers met de Nederlandse- en Belgische nationaliteit. Deze twee groepen hoeven daarmee geen regulier visum aan te vragen voor een reis van maximaal 90 dagen. Online een NZeTA aanvragen is de goedkoopste, snelste en eenvoudigste manier om aan de visumplicht te voldoen.

Voor wie is een visum verplicht? Iedere reiziger die naar Nieuw-Zeeland reist heeft een visum of NZeTA nodig. Alleen reizigers met een Australisch of Nieuw-Zeelands paspoort zijn hier niet toe verplicht.

De kosten

Wanneer u via onze website een visumaanvraag indient voor een NZeTA voor Nieuw-Zeeland bedragen de totale kosten €49,95 per persoon. Dit is inclusief de kosten voor de verplichte toeristenbelasting. Voor het doen van een spoedaanvraag komt hier een toeslag bij van € 17,50 per persoon. Met een spoedaanvraag ontvangt u in 90 procent van de gevallen het visum binnen het uur. Wij geven echter geen enkele garantie op de levertijden. Lees meer..


Onze cijfers

Hoe lang duurt de aanvraag voor een NZeTA visum

Doorgaans ontvangt u binnen enkele uren na het voldoen van uw betaling uw NZeTA. Voor de beoordeling en levering van uw elektronisch visum zijn wij afhankelijk van de overheid in Nieuw-Zeeland. De verwerking van uw NZeTA aanvraag duurt maximaal 72 uur. Het is raadzaam uw visum op tijd aan te vragen. Mocht uw elektronisch visum in een uitzonderlijk geval afgekeurd worden, dan heeft u de mogelijkheid om een ander type visum (regulier) aan te vragen bij de ambassade van Nieuw-Zeeland. Ook wanneer uw vakantie vervroegd wordt, kunt u op deze manier nog gewoon op het goedgekeurde visum reizen.

Welke documenten heeft u nodig voor de visum aanvraag

Voor het aanvragen van een elektronisch (NZeTA) visum voor Nieuw-Zeeland dient u te beschikken over een geldig paspoort. Deze moet nog tenminste 6 maanden geldig te zijn op de dag dat u terugreist vanuit Nieuw-Zeeland. Ook dient het paspoort gekoppeld te zijn aan het visum. Dit gebeurd automatisch bij het doen van de aanvraag. Als u de aanvraag via de app doet dan is ook een foto verplicht.

Criteria voor een NZeTA visum aanvraag

Tijdens het doen van de aanvraag, worden er vragen gesteld over uw reisintentie en verleden. Het hebben van een strafblad kan van invloed zijn op uw NZeTA aanvraag. Verder dient u tijdens de aanvraag uw persoonlijke gegevens op te geven zoals naam, geboortedatum, woonadres en paspoortgegevens. Een aanvraag is mogelijk voor houders van een Nederlands of Belgisch paspoort.

Waar moet u tijdens de reis naar Nieuw-Zeeland op letten

De reiziger moet aan de volgende voorwaarden voldoen om te mogen reizen binnen Nieuw-Zeeland:

 • in het bezit zijn van een paspoort dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Nieuw-Zeeland
 • bij aankomst in het bezit zijn van een retour- of doorreisticket
 • bij aankomst aantonen dat u over voldoende financiën beschikt om de reis te bekostigen
 • het is niet toegestaan om tegen betaling in dienst te treden bij een organisatie in Nieuw-Zeeland, ook niet op vrijwillige basis
 • niet in verwachting zijn van grote medische problemen
 • geen ernstige, overdraagbare ziektes meedragen
 • niet verstoren van de openbare orde, geen risico vormen voor de veiligheid of rechtshandhaving
 • niet verdacht worden van een feit dat leidt naar een gevangenisstraf of in het verleden gedetineerd zijn geweest

Voor welke reizigers is het NZeTA visum geschikt

 • Toeristen: waaronder vakanties en het bezoeken van vrienden of familie
 • Zakelijke reizigers: zoals bijeenkomsten, conferenties, trainingen zakelijke afspraken
 • Sollicitanten: voor betaalde of vrijwillige banen in Nieuw-Zeeland
 • Amateursporters: voor deelname aan onbetaalde sport
 • Reizigers op doorreis: die moeten overstappen in Nieuw-Zeeland voor aankomst op hun eindbestemming

Hoe lang is het visum Nieuw-Zeeland geldig

Na goedkeuring van uw aanvraag, is het visum 2 jaar geldig en te gebruiken voor meerdere reizen (multiple entry). Voor iedere reis die u maakt naar Nieuw-Zeeland binnen deze 2 jaar, mag u voor maximaal 90 aaneengesloten dagen in het land verblijven. Vanaf 1 oktober 2019 is het voor reizigers met onder andere de Belgische en Nederlandse nationaliteit verplicht om voor vertrek een elektronisch visum aan te vragen. Uw paspoort dient nog tenminste 6 maanden geldig te zijn op de dag van terugkomst.  Lees meer over de geldigheid..